follow us on google news

2 Βραβεία  στη Pfizer Hellas για τη στρατηγική “Diversity Equity & Inclusion”

Με 2 βραβεία διακρίθηκε η Pfizer Hellas στο πλαίσιο των φετινών HR Awards, τον θεσμό που αναδεικνύει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων και των ομάδων HR.

Στην ευρύτερη κατηγορία “Future of Work”, η Pfizer Hellas απέσπασε  το PLATINUM και το GOLD βραβείο στην κατηγορία Diversity, Equity & Inclusion Initiatives/Strategy. 

Στη συγκεκριμένη κατηγορία βραβεύονται οι εταιρείες και οργανισμοί που υπηρετούν με αριστεία και διαμορφώνουν το Νέο Μέλλον της Εργασίας τόσο στη διαμόρφωση της εμπειρίας των εργαζομένων στο εσωτερικό εργασιακό περιβάλλον όσο και για την μεταφορά του οράματος/αξιών στο ευρύτερο κοινωνικό οικοσύστημα.

Τα βραβεία παρέλαβε η κα. Eιρήνη Παγανοπούλου Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Pfizer, η οποία δήλωσε: 

«Toσημαντικότερο κεφάλαιο για κάθε Οργανισμό είναι οι άνθρωποί του. Και εμείς στη Pfizer Hellas επενδύουμε καθημερινά στους ανθρώπους μας, προσφέροντάς τους ένα εργασιακό περιβάλλον που αγκαλιάζει τη Διαφορετικότητα, τη Συμπερίληψη και την Ισότιμη αντιμετώπιση. Oι διακρίσεις της Pfizer Hellas στα HR Awards είναι μια ακόμα αναγνώριση της στρατηγικής μας αλλά και των δράσεων που υλοποιούμε με επίκεντρο την εργασιακή και προσωπική ευημερία κάθε εργαζόμενου.”

H στρατηγική της Pfizer Hellas σε θέματα Διαφορετικότητας, Ισότιμης Αντιμετώπισης και Συμπερίληψης είναι πολυεπίπεδη καλύπτοντας διαφορετικούς άξονες και κοινωνικές ομάδες. Xαρακτηριστική είναι η συμμετοχή της Pfizer Hellas στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Pfizer το Refugee Leadership Initiative (PRLI), που στόχο έχει να βελτιώσει τη ζωή των προσφύγων με διάφορους τρόπους, όπως την προσφορά θέσεων εργασίας και την καθοδήγηση τους. H Pfizer Hellas συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω προσπάθεια και είναι από τις χώρες που ξεκίνησαν πρώτες να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχοντας μέχρι σήμερα προσλάβει 16 πρόσφυγες που εργάζονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. 

Εξίσου σημαντικές είναι και οι δράσεις που υλοποιεί η Pfizer Hellas για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και με σκοπό την ισότιμη αντιμετώπιση και τις ίσες ευκαιρίες για όλους. Η  συμπερίληψη εργαζόμενων που ανήκουν στην κοινότητα LGBTQ, η πρόσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος γενεών που μπορεί να προκληθεί μεταξύ τον συναδέλφων και τέλος οι ίσες ευκαιρίες αναγνώρισης, εξέλιξης και αποκατάστασης, ανεξαρτήτως φύλου είναι οι βασικοί άξονες της στρατηγικής που ακολουθεί η Pfizer Ηellas σε θέματα Διαφορετικότητας, Ισότιμης Αντιμετώπισης και Συμπερίληψης. 

Για την υλοποίηση των δράσεων DEI, στη Pfizer Hellas έχει δημιουργηθεί μια εθελοντική ομάδα εργαζόμενων την “Diversity, Equity& Inclusion Αct!on”,  το έργο της οποίας έχει στόχο, όχι μόνο την ανάδειξη και την προώθηση της διαφορετικότητας, αλλά και την ενσωμάτωση όλων των κοινωνικών ομάδων στον εργασιακό χώρο, αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο.

«Στη Pfizer εργαζόμαστε καθημερινά όχι μόνο για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών αλλά και για να συμβάλλουμε στην αλλαγή των αντιλήψεων και των πεποιθήσεων που τροφοδοτούν περιορισμούς και προκαταλήψεις στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Μέσα από την εθελοντική ομάδα Diversity, Equity& Inclusion Αct!on προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα εργασιακό περιβάλλον και μια κοινωνία καλύτερη για όλους χωρίς εξαιρέσεις.» ανέφερε η κα. Λία ΜπερτσιάδουΕπικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!», Inflammation & Immunology Lead, Pfizer Greece-Cyprus- Malta.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Πρωταθλητές οι έφηβοι μας στην παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή, όπως δείχνει νέα έρευνα

Κακά μαντάτα φέρνει η νέα έρευνα του ΠΟΥ, σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ για την υγεία των εφήβων, με την Ελλάδα να είναι 2η στην παχυσαρκία των 15χρονων εφήβων, 40η στις 44 χώρες στην έλλειψη άσκησης και στην 4η χαμηλότερη θέση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Σχετικά Άρθρα

Επικαιρότητα Υγείας
Βίκυ Γερασίμου

Univators: Skilling Future Digital Innovators

Μέχρι σήμερα 120 φοιτητές, από τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Αιγαίου έχουν παρακολουθήσει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer.

Pharma News
Medly Newsroom

Συνάντηση εργασίας του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer και της ΕΑΕ

Διήμερη συνάντηση εργασίας του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας  για την αξιοποίηση της Ψηφιακής Υγείας και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) προς όφελος των  Ασθενών

Skip to content