follow us on google news

5ο Σεμινάριο Νευρολογικού Τμήματος: «Οι Νευροεπιστήμες στη Δίνη του COVID-19»

Γράφει η Δρ. Κλημεντίνη Ε. Καραγεωργίου, Διευθύντρια Νευρολογικού Τμήματος, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Το τμήμα Νευρολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών οργανώνει κάθε χρόνο, από το 2015 ένα Πανελλήνιο Συνέδριο με θεματολογία επίκαιρη πάντοτε που αφορά τις Νευροεπιστήμες. Τα χρόνια του COVID-19 το συνέδριο δεν πραγματοποιήθηκε και τώρα, για 6η χρονιά διοργανώνεται από 14 έως 16 Απριλίου 2022 στη Λίμνη Πλαστήρα.

Κάθε φορά, για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, επιλέγεται μια περιοχή της Ελλάδος προσιτή για το σύνολο των Ελλήνων Νευρολόγων. Η θεματολογία του συνεδρίου αφορά πάντοτε επίκαιρα θέματα τόσο από νευρολογικής πλευράς, καθώς και κοινωνικής, νομικής της υγείας, γνωσιακής και ψυχιατρικής πλευράς.

Το φετινό συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με την επιστημονική εταιρεία Υ.Π.Ο.ΛΕΙ.Ψ.Υ υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και του  Δήμου Καρδίτσας.

Το θέμα του 6ου Συνεδρίου άπτεται ενός μοναδικού επίκαιρου προβλήματος των τελευταίων ετών παγκοσμίως. Διαπραγματεύεται τις Νευροεπιστήμες στη δίνη του COVID-19.

Αναλύονται θέματα που προκύπτουν στα διάφορα επιμέρους νευρολογικά νοσήματα κάτω από το βαρύ σύννεφο του COVID όπως Επιληψία, Νόσος Parkinson και Εξωπυραμιδικές Παθήσεις, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, Κεφαλαλγία, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Νευρομυϊκά Νοσήματα, Διαταραχές Γνωσιακών λειτουργιών, Σπάνια Νοσήματα που αντιμετωπίζονται στη σημερινή εποχή ως και η Τηλεϊατρική και οι νέες τεχνολογίες στην εποχή του COVID-19.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιασθεί αφενός η επίδραση του COVID-19 στα διάφορα νευρολογικά νοσήματα και πως αντιμετωπίζονται, αφετέρου δε να παρουσιασθούν και τα βήματα προόδου που γίνονται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών τα τελευταία δύσκολα χρόνια, με την επίσημη λειτουργία της Μονάδας Αντιμετώπισης Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, η οποία έχει δομηθεί και λειτουργεί από το 2015 σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ESO).Ένας ακόμα στόχος είναι η ενημέρωση για τη δημιουργία Ιατρείου Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων με τη συνεργασία καρδιολόγων, πνευμονολόγων και άλλων ειδικοτήτων.

Το συνέδριο αυτό αποτυπώνει τον τρόπο λειτουργίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών όχι ως ένας ιδιωτικός φορέας υγείας διακίνησης μόνο ασθενών, αλλά ως κέντρο επιστημοσύνης, ολιστικής καταλυτικής αντιμετώπισης ασθενών, έρευνας, τεχνολογίας και προόδου που ακολουθεί σε όλους τους τομείς την σύγχρονη Ιατρική και Τεχνολογία.

Πηγή: iatriko.gr

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Επικαιρότητα Υγείας
Medly Newsroom

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Ιατρική «υιοθεσία» και των 3.000 κατοίκων της Σαμοθράκης

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 – Το πρόγραμμα ιατρικών «υιοθεσιών» στους ακρίτες της Ελλάδας επεκτείνει ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, στο βορειότερο νησί του Αιγαίου, που από αρχαιοτάτων χρόνων «φυλάττει Θερμοπύλες», τη Σαμοθράκη.

Top 15
Medly Newsroom

«Πιτ Στοπ» στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για τους Πιλότους της «Nazionale Piloti», οδηγούς της «Φόρμουλα 1»

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας στο Μονακό Αθήνα, 23 Μαΐου 2019 – Ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο σετ προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων θα προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στους

Skip to content