follow us on google news

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Πάρε τον έλεγχο, η πρόληψη μας αφορά όλους

Ο γενικός έλεγχος – το γνωστό checkup – είναι ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθεί κανείς την υγεία του

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινιάζει τη δράση #Πάρε τον Έλεγχο, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την αξία του προληπτικού ελέγχου.

Η πρόληψη αφορά κάθε άνθρωπο. Ο προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος σε κάθε ηλικία, ακόμη και στα παιδιά, ενώ είναι πολύ σημαντικό να εξατομικεύεται με βάση την ηλικία, τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό κάθε ατόμου.

Ξεκινώντας από τα βασικά

Ο γενικός έλεγχος – το γνωστό checkup – είναι ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθεί κανείς την υγεία του γι’ αυτό και πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά διαστήματα, ανάλογα και με τις οδηγίες του θεράποντα γιατρού.Παράλληλα, το checkup είναι το πιο κατάλληλο «εργαλείο» για να διαγνωστεί μια παθολογική κατάσταση σε πρώιμο στάδιο και έγκαιρα.Η γενική εξέταση αίματος είναι η πιο απλή και ταυτόχρονα μια από τις πιο σημαντικές προληπτικές εξετάσεις, αφού μπορεί να δώσει μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση του οργανισμού.Αντίστοιχα, η γενική ούρων μπορεί να αποτελέσει έναν πρώτο δείκτη για την κατάσταση όχι μόνο του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και πολλών άλλων συστημάτων του οργανισμού. Με τη μέτρηση της ουρίας και της κρεατινίνης ολοκληρώνεταιο έλεγχος της νεφρικής λειτουργίας.Η μέτρηση σακχάρου χρησιμεύει ως μια πρώτη ένδειξη για την ύπαρξη διαβήτη και μαζί με τον έλεγχο του λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια), δείχνουν πόσο ισορροπημένος είναι ο μεταβολισμός. Οι τρανσαμινάσες και η γGT χρησιμεύουν για τον έλεγχο της κατάστασης του ήπατος.

Η Μοριακή Ιατρική στην υπηρεσία της Πρόληψης

Η σύγχρονη προσέγγιση της Προληπτικής Ιατρικής αξιοποιεί τις δυνατότητες της Μοριακής Ιατρικής και του γονιδιακού ελέγχου, για τη διερεύνηση και αξιολόγηση της γενετικής προδιάθεσης για εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων.Η γονιδιακή ανάλυση μπορεί να εντοπίσει γενετικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με ασθένειες, πολύ πριν αυτές εκδηλωθούν με οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Για τον Απρίλιο, τόσο τα βασικά checkupόσο και ο έλεγχος πολυγονιδιακού κινδύνου προσφέρονται σε ειδικές τιμές.

Όλες οι προληπτικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στα Διαγνωστικά Κέντρα και τις Κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και σε περιβάλλον φιλικό για μικρούς και μεγάλους. Το check up μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς παραπεμπτικό ιατρού, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις γίνονται χωρίς ραντεβού.Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 71 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της ολιστικής φροντίδας και της προαγωγής της Υγείας όλων.

Πηγή: bioiatriki.gr

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content