follow us on google news

Δήμος Αθηναίων & «Χαμόγελο» εφαρμόζουν το «Γερνάω έξυπνα»

Σύμφωνα με μελέτες τουλάχιστον μισό εκατ. συμπολίτες μας είναι άτομα μοναχικά και ηλικιωμένα που ζουν χωρίς να έχουν κοντά τους άλλα μέλη της οικογένειας. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους κινδυνεύουν από υποκείμενα ή οξέα προβλήματα υγείας και δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Για να βοηθήσει τους ευάλωτους συμπολίτες μας, το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων προσφέρει σε 70 άτομα έξυπνα ρολόγια που προσφέρουν «βοήθεια στο σπίτι» 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα», μέσω του οποίου 70 ευάλωτοι μοναχικοί συμπολίτες μας θα αποκτήσουν έναν φύλακα άγγελο, που θα τους προστατεύει 24 ώρες το 24ωρο, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Η νέα κοινωνική δράση παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος», με την παράδοση των δύο πρώτων έξυπνων ρολογιών σε δύο δημότες της Αθήνας, από τα 70 έξυπνα ρολόγια που πρόκειται να προσφερθούν στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας επισημαίνει πως ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να υποστηριχθούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μένουν μόνοι τους και χρειάζονται τη βοήθειά μας. «Το πρόγραμμα “Γερνάω έξυπνα” έχει μία βαρύνουσα κοινωνική διάσταση. Δέσμευσή μας είναι ότι κανείς δεν θα βρίσκεται μόνος του σε μια δύσκολη στιγμή. 70 ευάλωτοι συμπολίτες μας θα αποκτήσουν έναν έξυπνο βοηθό στο χέρι τους, έναν καθημερινό σύμμαχο, έναν φύλακα άγγελο που θα τους προστατεύει 24 ώρες το 24ωρο και θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τις υπηρεσίες του “Βοήθεια Στο Σπίτι” και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την κατάσταση της υγείας τους. Ήδη σήμερα, παραδώσαμε τα 2 πρώτα “έξυπνα” ρολόγια σε δημότες της Αθήνας. Θα συνεχίσουμε με σκοπό να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη και πιο ασφαλή».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, εκφράζει την ικανοποίηση του για την υλοποίηση της νέας υπηρεσίας Emurgence “Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Αθηναίων στην οποία ζητήθηκε η σύμπραξή του «Χαμόγελου» λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει αλλά και των υπερσύγχρονων τεχνολογικών του μέσων. Η νέα αυτή υπηρεσία, που τεχνολογικά αναπτύχθηκε από την εταιρεία EMVELIA και στη χώρα μας πλέον είναι διαθέσιμη από την εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, προσφέρει τη δυνατότητα με τα “έξυπνα ρολόγια” στο «Χαμόγελο» να έχει live εικόνα της κατάστασης που βρίσκεται ο κάθε συνάνθρωπός μας που το φοράει, καταγράφοντας βιομετρικά δεδομένα (πίεση, παλμούς κ.λπ.), ανιχνεύοντας πτώση και παράλληλα παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μαζί του με φωνή.

«Είμαστε σίγουροι ότι η νέα υπηρεσία Emurgence “Βοήθεια στο σπίτι”, πραγματικά θα βοηθήσει όλους όσοι έχουν ανάγκη και θεωρούμε δεδομένο ότι θα επεκταθεί η χρήση της τόσο στον Δήμο Αθηναίων όσο και πανελλαδικά» τονίζει ο Κώστας Γιαννόπουλος. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” που λειτουργεί δωρεάν, πανελλαδικά, καθημερινά, όλο το 24ωρο, με τα διασυνδεδεμένα τηλεφωνικά του Κέντρα, με τους διασώστες του, με το εξειδικευμένο επιστημονικό και επιχειρησιακό προσωπικό του είναι στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων ώστε να συμβάλει ουσιαστικά και σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, που άμεσα θα οριστικοποιηθεί.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη ΔΑΕΜ- Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Μηχανογράφησης των Επιχειρησιακών Μονάδων του ΟΤΑ και περιλαμβάνει τη δωρεά 70 έξυπνων ρολογιών, 10 για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε ωφελούμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι». Τα βιομετρικά ρολόγια παρέχουν ποικίλες λειτουργίες, όπως η καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και της πίεσης του χρήστη ανά πάσα στιγμή.

Σε περίπτωση κινδύνου, ο πολίτης μπορεί να ζητήσει βοήθεια, κρατώντας πατημένο για 5 δευτερόλεπτα το κουμπί «SOS» που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Άμεσα, θα στέλνεται σήμα προς τα τηλεφωνικά κέντρα των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η αυτονομία του ρολογιού, και αν εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία, ή πτώση, ή απώλεια αισθήσεων κ.ά, θα πραγματοποιείται κλήση προς τον πολίτη που το φοράει από το κέντρο παρακολούθησης. Αν δεν ανταποκριθεί στην κλήση, θα ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία. Είναι δε καταχωρημένος στην πλατφόρμα και ο ιατρικός τους φάκελος, ώστε ο ιατρός που θα αναλάβει το περιστατικό να έχει άμεση πρόσβαση στο ιστορικό και τα φάρμακα του ασθενούς. Τέλος, το σύστημα πλοήγησης gps καταγράφει και την ακριβή τοποθεσία του ατόμου, για να μπορεί να εντοπιστεί σε περίπτωση που έχει αποπροσανατολιστεί ή χαθεί.

Το καινοτόμο πρόγραμμα είναι καρπός της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ, ενώ τα έξυπνα ρολόγια και η πλατφόρμα κατασκευάστηκαν από την Εmvelia Technologies και την Papapostolou Healthcare Technologies.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρίας Μηχανογράφησης των Επιχειρησιακών Μονάδων του ΟΤΑ Λάζαρος Καραούλης υπογραμμίζει: «Με τα έξυπνα ρολόγια υποστηρίζουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σχεδιάσαμε αυτό το πρόγραμμα για να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην καλυτέρευση της ζωής τους, εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες μας». Η παράδοση των δύο πρώτων «έξυπνων» ρολογιών από τον κ. Δούκα, σε ευάλωτους συμπολίτες μας τρίτης ηλικίας στο Μεταξουργείο και στο Κολωνάκι.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content