follow us on google news

ΕΛ.Ε.Α.ΝΑ: Νέα συνεργασία με τον αθλητή Σταύρο Ξηντάρα

Στο πρόγραμμα Αθλητισμός & Ψυχική Υγεία για ασθενείς με αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ανακοινώνει την νέα συνεργασία στο πρόγραμμα «Αθλητισμός και Ψυχική Υγεία για ασθενείς με Αυτοάνοσα Ρευματολογικά Νοσήματα» με τον κο Σταύρο Ξηντάρα, Πρωταθλητή Ευρώπης στην αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία, Καθηγητή και Διευθυντή του Spochan Institute (Ινστιτούτο Ψυχοσωματικής Υγείας).

Στόχος του προγράμματος  είναι η καρδιοαναπνευστική βελτίωση, αντοχή και ευλυγισία του σώματος μαζί με την σταθερότητα και την ταχύτητα. Βασική αρχή η φαρμακευτική και η φυσιοθεραπευτική  αγωγή να συνδυαστούν με την αθλητική ψυχαγωγία. Σκοπός η συναισθηματική και σωματική βελτίωση των ασθενών με ρευματικές παθήσεις. 

Βασική επιδίωξη  είναι η ψυχοσωματική υγεία  με την ενίσχυση της  αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης του ρευματοπαθή ασθενή, αντιμετωπίζοντας το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη και επίσης την κοινωνική απομόνωση.  Με την αθλητική δράση  παράγονται οι βιοχημικές ουσίες που απαλύνουν τον πόνο και επιφέρουν τα παραπάνω αποτελέσματα, συνδυάζοντας επίσης την αθλητική θεραπεία και αποκατάσταση λόγω των μυοσκελετικών διαταραχών.

Τα μαθήματα θα γίνονται πρωινές ώρες κάθε Τρίτη στις 11:00 π.μ στο χώρο της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.Α.ΝΑ ), Σταδίου 51 στην Ομόνοια . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α στο 211 1828572

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 9.700 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα  Νοσήματα, 

Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά  από αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.   Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς. 

H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 11 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ, ΘΑΛΕΙΑ, ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΕΟΣ – ΣΠΑΝΟΠΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE ενώ έχει λάβει για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές το 1ο βραβείο από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ασθενών κατά τη διάρκεια του εκάστοτε ετήσιου διεθνούς   συνεδρίου  της EULAR PARE  για το παραμύθι  «Η φίλη μου η  ΝΙΑ.ΡΑ» και τις εργασίες της:«Η επαγγελματική ζωή και τα προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα», «Δικαιώματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα»  και  «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα». Τον Ιούλιο 2020 έλαβε το 1ο βραβεία για τη δημιουργία με τη συνεργασία  του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Αντιρευματικού Σύνδεσμο Κύπρου (CYPLΕR) του app  StigmApp  από την PAE (PAIN ALLIANCE EUROPE) . 

Είναι  ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe και της AGORA FEDERATION OF ASSOCIATIONS OF PATIENTS WITH RMDs ofSOUTERN EUROPE, αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα  της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE, του WORLD PATIENT ALLIANCE, του WORLD LUPUS FEDERATION (Παγκόσμιου  Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.), του LUPUS EUROPE, του Vasculitis International (Ομοσπονδία Συλλόγων ασθενών με Αγγειίτιδες), της ASIF (Διεθνής Ένωση Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα) και του EURORDIS, ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Συλλόγων με Διαφάνεια της ΕΕ.  

Συμμετέχει  σε πλήθος project  σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας όπως το ΑΠΘ, το  ΠΑΔΑ , και το Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας του ΠΑΔΑ  που έχουν να κάνουν με δημόσια υγεία & mobile εφαρμογές.  

Από το Οκτώβριο 2020 με το Τμήμα Εθνικού Εστιακού Πόλου & Πολιτικών Προαγωγής της Υγείας &  Ασφάλειας στην Εργασία – του Ευρωπαϊκού Οργανισμού  για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (European Agency for Safety and Health at Work, EU-OSHA), στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας, 2020-2022  με κεντρικό μήνυμα “Μειώστε την καταπόνηση”  και βασικό αντικείμενο τη διαχείριση και πρόληψη των Μυοσκελετικών Παθήσεων (ΜΣΠ) που σχετίζονται με την εργασία. 

Στεγάζεται στην οδό Σταδίου 51, στην Ομόνοια και λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 – 16:00 ενώ την Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης (Τηλ: 210 8237302 ) εξυπηρετούν επαγγελματίες ψυχολόγοι.  

Περισσότερες πληροφορίες στο www.arthritis.org.gr  και στις σελίδες της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. σε fb, LinkedIn, Instagram & twitter  

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Δεν (πρέπει να) συνηθίζουμε τον πόνο

Ο πόνος δεν είναι απλά ένα σύμπτωμα ή ένα  σινιάλο κινδύνου. Είναι αιτία αναπηρίας και μπορεί να καταρρακώσει τον ψυχισμό μας, γι αυτό δεν πρέπει να υποεκτιμάται αλλά να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και στοχευμένα και όχι με «πειράματα» αυτοθεραπείας που περιλαμβάνουν αλόγιστη κατανάλωση αναλγητικών.

Επικαιρότητα Υγείας
Medly Newsroom

Ζώντας με ρευματικό νόσημα σε όλα τα στάδια της ζωής

Βασικός στόχος του εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας είναι η παροχή περισσότερων πληροφοριών  και η ανάδειξη των δυσκολιών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ένα άτομο

Skip to content