follow us on google news

Ενεργειακή Αναβάθμιση & Ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας

Της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στην υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, συμβατικής αξίας 5.588.368,96 ευρώ, με διάρκεια εκτέλεσης 14 μήνες.

Η διαδικασία έγινε με την επιμέλεια του ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος RRF στις υποδομές Υγείας. 

Τη σύμβαση υπέγραψαν

  • ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής κ. Παναγιώτης  Στάθης και
  • ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας Κ/Ξ Τροπή ΑΕ – Τάλως ΑΤΕ κ. Αριστείδης Κουρτίδης

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είναι καταπληκτικό που την πρώτη μου μέρα στο Υπουργείο Υγείας η πρώτη υπογραφή που μπαίνει είναι η ανακαίνιση ενός Κέντρου Υγείας που το είχα δει πολλές φορές κατά το παρελθόν και ομολογώ ότι παρά την καταπληκτική δουλειά που κάνει το προσωπικό, η υποδομή του ήταν πραγματικά πολύ παρωχημένη. Είναι λοιπόν σημαντικό αυτό που γίνεται σήμερα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας των συμπολιτών μας. Συγχαρητήρια αγαπημένη μου Ειρήνη, που το φέρατε εις πέρας, στον κύριο Σταμπουλίδη από το ΤΑΙΠΕΔ που το έκανε στους χρόνους του, στον κύριο Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στον ανάδοχο, ο οποίος θα κριθεί όταν παραδοθεί το έργο αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνει αυτό που πρέπει. Τις επόμενες μέρες, θα πάμε με την Ειρήνη στο Κέντρο Υγείας για να το δείξουμε και θα πάμε μετά από ένα χρόνο για να το ξαναδείξουμε και να καταλάβει ο κόσμος τι παραλαμβάνουμε και τι παραδίδουμε, γιατί αυτό τελικά είναι που μετράει στην πολιτική. Θερμά συγχαρητήρια». 

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: 

«Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το έργο για δυο λόγους. Αφενός γιατί μιλάμε για μια από τις σημαντικότερες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αττική. Αφετέρου γιατί το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας θα γίνει πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας, θα συνδεθεί με την Ιατρική Σχολή Αθηνών και θα είναι ένα από τα κομβικά σημεία που θα έχουμε σε όλη τη χώρα προκειμένου να περάσουμε στη νέα εκδοχή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως έχουμε επισημάνει και πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε:

«Προχωρήσαμε στην υπογραφή της συμβάσεως για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας.  Μια πολύ ζωτική μονάδα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την 1η ΥΠΕ. Αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση της μονάδας του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας και εντάσσεται στο πρόγραμμα RRF. Σε αυτό, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, τις ενέργειες του Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού, έχουν ενταχθεί άλλα 10 κέντρα υγείας και έχουμε συμπληρωματικά υποβάλει και πρόταση για επόμενα 10. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι γύρω στα 42 εκατομμύρια ευρώ και ο προϋπολογισμός για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας ανέρχεται στα 5.888.000 ευρώ».

Ο κοινός εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας Κ/Ξ Τροπή ΑΕ – Τάλως ΑΤΕ κ. Αριστείδης Κοσμίδης δήλωσε:

«Είναι τιμή μας που έχουμε αναλάβει αυτό το έργο. Θα φροντίσουμε να γίνει ποιοτικά και στους χρόνους που έχουμε δεσμευτεί με τη σύμβασή μας».

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτική Υγείας
Medly Newsroom

Επιστολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στον Υπουργό Υγείας

“Το πρόβλημα του Ε.Σ.Υ. είναι μείζον και επί ελλείψεως χρημάτων ιδιαιτέρως πολύπλοκο. Αλλά με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένετε” αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε επιστολή του προς τον Α. Γεωργιάδη, Υπουργό Υγείας.

Πολιτική Υγείας
Medly Newsroom

Υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση νέου κτιρίου φαρμακείου και αποθήκης στο Γ.Ν.Π «Αγ. Ανδρέας»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, στην υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση ενός νέου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

Skip to content