follow us on google news

Επανεκκίνηση του αθλητισμού με στήριξη των αθλητών και των εγκαταστάσεων

Η διαδρομή για έναν υγιέστερο κόσμο αλλά και για περισσότερες διακρίσεις των ελλήνων αθλητών περνά μέσα από την πολυεπίπεδη στήριξη τους και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πρέπει να γίνουν περισσότερο προσβάσιμες και για άτομα με αναπηρία. Η συνεργασία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών σηκώνει ένα βάρος από τους ώμους των αθλητών οι οποίοι προπονούνται ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Την εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης του αθλητισμού ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, με την διενέργεια μιας εκδήλωσης στο ΣΕΦ που έχει σαν στόχο να σηκώσει τους πολίτες από τον καναπέ και να τους μυήσει στο κόσμο του αθλητισμού.

Η πατρίδα μας, παρότι είναι η κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων και του αθλητικού ιδεώδους, βρίσκεται σήμερα στην προτελευταία θέση στην άθληση των πολιτών μεταξύ 40 κρατών της Ευρώπης. Η έλλειψη εγκαταστάσεων, η εγκατάλειψη εγκαταστάσεων που με τα χρόνια ρήμαξαν και άλλοι παράγοντες όπως είναι το κόλλημα των παιδιών και των εφήβων (και των ενηλίκων) με τις οθόνες και την καθιστική ψυχαγωγία αποτρέπουν τον κόσμο να ασχοληθεί με την άθληση. Το φαινόμενο αυτό είναι βέβαια συγκοινωνούν δοχείο με τα θλιβερά ρεκόρ που κατέχει η Ελλάδα στην παιδική κυρίως αλλά και στην ενήλικη παχυσαρκία.

Πέρα από την δυσκολία στην πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους για τους πολίτες υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα προσβασιμότητας και όχι μόνο, για τα άτομα με αναπηρία που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Οι αθλητές μας με αναπηρία στέλνουν το μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως ο αθλητισμός αποτελεί διαβατήριο ψυχικής υγείας, ενδυνάμωσης, ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και απελευθέρωσης των ικανοτήτων κάθε ατόμου, ενώ στην εποχή μας που πολλοί άνθρωποι με κάποια διαφορετικότητα υφίστανται bullying, ο αθλητισμός είναι και μια εξαιρετική «ασπίδα» που προστατεύει τους νέους μας από τέτοια φαινόμενα.

Για την καλύτερη πρόσβαση των αθλητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ένα πλάνο αναβάθμισης των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας, με ενεργειακή αναβάθμιση, ανακαίνιση και τοποθέτηση ειδικών ατόμων που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα στα 18 εθνικά αθλητικά κέντρα της πατρίδας μας, με τον προϋπολογισμό για τον αθλητισμό να αυξάνεται κατά 75% σε ορίζοντα 4ετίας.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες αναβάθμισης ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης επισημαίνει ότι για παράδειγμα το ΟΑΚΑ στο Μαρούσι δεν είχε ποτέ άδεια πυρασφάλειας, πέρα από το πρόβλημα στην στατική επάρκεια), ενώ ανάλογο πρόβλημα έλλειψης άδειας πυρασφάλειας υπάρχει και στο Καυταντζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

Για να μπορέσουν οι αθλητές με αναπηρίες να επικεντρωθούν ανεμπόδιστα στον στόχο τους, τον αθλητισμό και την βελτίωση των επιδόσεων τους, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ανέλαβε σε ετήσια βάση της υγειονομική τους φροντίδα. Όλες οι εξετάσεις οι τραυματισμοί που τυχόν συμβούν , η περίθαλψη τους καλύπτεται από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, από τα νοσοκομεία του δικτύου του ώστε να μην ανησυχούν για τέτοια σοβαρά θέματα οι αθλητές. «Σηκώσατε ένα βάρος από τους ώμους μας» δήλωσε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, αθλητής της κολύμβησης και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, με τον Δ. Σ. του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Βασίλη Αποστολόπουλο να επισημαίνει πως στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ένιωσαν υποχρέωσή τους να στηρίξουν τους αθλητές της Παραολυμπιακής ομάδας, που αποτελούν πρότυπο για όλον τον κόσμο.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content