follow us on google news

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στα Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών και Ιωαννίνων συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη.

Αφού περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους και τις κλινικές των Νοσοκομείων, πραγματοποίησε πολύωρες συσκέψεις, παρουσία της Διοίκησης, των Διευθυντών και των στελεχών της Ιατρικής, Διοικητικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν σε βάθος τα θέματα που απασχολούν τα νοσοκομεία. Αναπτύχθηκαν,δε, τα θέματα στελέχωσης όπου καταγράφηκαν και προτεραιοποιήθηκαν οι περαιτέρω ανάγκες των Νοσοκομείων, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στις επικείμενες προκηρύξεις θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Η Γενική Γραμματέας έδωσε διευκρινίσεις για τα θέματα που απασχολούν το κάθε νοσοκομείο χωριστά και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες, που αφορούν μεταξύ άλλων στην οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων, καθώς και την εκπόνηση σχεδίου κινήτρων για συγκεκριμένες ειδικότητες, που αποβαίνουν άγονες.

Αναλυτικότερα, η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Σημείωσε ότι η έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Υγείας προς το Νοσοκομείο υποδηλώνεται όχι μόνο από τη συνεχή αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από το 2019 και για τα επόμενα έτη, από την προμήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων, όπως ενός φορητού ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος, ενός υπερηχοτομογράφου και 2 αναισθησιολογικών μηχανημάτων, αλλά και από τη συμπερίληψη έργων ύψους 2,4 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αυτά αφορούν την αναδιαμόρφωση του Τμημάτος Επειγόντων Περιστατικών με βάση διεθνή πρότυπα, την αντικατάσταση δαπέδων, τη μετεγκατάσταση της καρδιολογικής κλινικής και την κατασκευή εντός αυτής, μονάδας οξέων εμφραγμάτων. Στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου εξετάζονται πάνω από 11.000 παιδιά τον χρόνο, ενώ στο Νοσοκομείο πραγματοποιούνται 5.000 επεμβάσεις τον χρόνο και δεν υπάρχει λίστα αναμονής. Παρών στην επίσκεψη ήταν ο Βουλευτής Άρτας, Γεώργιος Στύλιος.

Ακολούθως, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το Νοσοκομείο πρόσφατα εφοδιάστηκε με σημαντικά μηχανήματα για όλες τις ειδικότητες, με έμφαση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ). Έως το τέλος του έτους, η ΜΤΝ εκσυγχρονίζεται πλήρως με νέο εξοπλισμό. Επιπλέον, το Νοσοκομείο ολοκλήρωσε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, ενώ είναι έτοιμο να εισαχθεί στο σύστημα DRG, το οποίο θα βελτιώσει τον έλεγχο και την αποδοτικότητα του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα.

Η Γενική Γραμματέας ευχαρίστησε το προσωπικό του Νοσοκομείου για τις συνεχείς προσπάθειες τους για τη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τις καινοτόμες ιδέες που προωθούν, όπως την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις θεραπείες, καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασθενοκεντρικού δικτύου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη αναφέρθηκε στο μεγάλο παραγόμενο έργο του νοσοκομείου, το οποίο αποδεικνύεται και από τα στοιχεία:

  • 100.000 επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ετησίως,
  • πάνω από 4.500 επεμβάσεις το χρόνο,
  • 800 διακομιδές από άλλα νοσοκομεία.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει υπάρξει σημαντική ενίσχυση του προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς προκηρύχθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία 20 ιατροί, 40 άτομα λοιπού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και ανέλαβαν συνολικά περισσότεροι από 165 επικουρικοί όλων των κλάδων (εκ των οποίων οι 100 στη νοσηλευτική υπηρεσία). Το Γ. Ν. Ιωαννίνων είναι το πρώτο νοσοκομείο στην περιοχή της Ηπείρου στο οποίο δημοπρατείται η ανακαίνιση/αναδιοργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και του ακτινολογικού τμήματος συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη προσφορά του Νοσοκομείου, καθώς εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 180.000 πολίτες στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και πάνω από 50.000 πολίτες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Η Λίλιαν Βιλδιρίδη αναφέρθηκε στην ενίσχυση του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια με την προκήρυξη 47 θέσεων μόνιμου προσωπικού και την πρόσληψη περισσότερων από 250 ατόμων επικουρικού προσωπικού και δεσμεύτηκε για στοχευμένη περαιτέρω ενίσχυση τμημάτων του Νοσοκομείου, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα σε όλο το προσωπικό για να το ενισχύσει στη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών της Περιφέρειας.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτική Υγείας
Medly Newsroom

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Υπουργείων αναφορικά με την

Top 15
Medly Newsroom

Η ατζέντα στη σύσκεψη του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για να διαπιστώσουμε την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνησή μας και είμαστε υπερήφανοι γιατί προχωρούμε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Skip to content