follow us on google news

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές

Με την εμβληματική τελετή της «Λευκής Ποδιάς»

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές/ φοιτήτριές της, την  Πέμπτη 02/11/2023 σε μια λαμπρή «Τελετή».

Το αμφιθέατρο Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς», «είδε»  μια ξεχωριστή «λευκή μέρα», καθώς ντύθηκαν  οι μελλοντικοί  ιατροί με την  πρώτη τους  ιατρική ποδιά, με το ονοματεπώνυμό τους. Η γιορτή της «Λευκής ποδιάς», ή «White Coat Ceremony», αποτελεί ιστορική παράδοση στις μεγαλύτερες ιατρικές Σχολές του κόσμου και σηματοδοτεί την είσοδο των νεοεισερχομένων φοιτητών στην ιατρική επιστήμη. 

Καλωσόρισαν τους πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες οι:  

 • Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος,
 • ο  Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής  Ε. Ευσταθόπουλος,
 • ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Εμμ. Πικουλής,
 • ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Ν. Αρκαδόπουλος,
 • ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Κ. Τσιούφης.
 • Όλοι οι ανωτέρω αναφέρθηκαν στη σημαντική επιτυχία των φοιτητών και τους ευχήθηκαν να έχουν μια λαμπρή πορεία και να αναδειχθούν  στην Ιατρική Επιστήμη.

Οι Καθηγητές κ.κ. Δημήτριος Μπούμπας και Δημήτριος Βασιλόπουλος, υπεύθυνοι του Γραφείου Εκπαίδευσης της Σχολής παρουσίασαν το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών και έκαναν στους φοιτητές ένα πρώτο «ταξίδι» στην Ιατρική Σχολή.

Χαιρετισμό απηύθυναν:  

 • η Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Καθηγήτρια Π. Λάγιου,
 • ο Σύμβουλος για θέματα  Προσβασιμότητας Καθηγητής Θ. Παπαρρηγόπουλος,
 • η  συντονίστρια της Επιτροπής Erasmus – Civis Καθηγήτρια Μ. Πέππα.

Θερμό καλωσόρισμα στους πρωτοετείς φοιτητές/τριες, έκανε και η Γραμματέας της Ιατρικής Σχολής Δρ Ελένη Βασιλοπούλου, τονίζοντας ότι όλο το διοικητικό προσωπικό της Σχολής θα βρίσκεται στο πλευρό τους, αρωγός μέχρι το τέλος της φοίτησής τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο ιστορικός φοιτητικός σύλλογος της Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Πολλές πληροφορίες δόθηκαν στους φοιτητές από εκπροσώπους της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας-ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ, από την Hellenic Medical Students’ International Committee και από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος.

Στην εκδήλωση συγκίνηση προκάλεσε και η απονομή βραβείων στις τρεις πρώτες  αριστεύσασες φοιτήτριες που αποφοίτησαν το περασμένο καλοκαίρι, στις κ.κ.  

 • Μαρία Σταμελάκη,
 • Μαρία Ξένου και
 • Αντωνία Αλεβίζου,

καθώς και στις τρεις πρώτες νεοεισαχθείσες φοιτήτριες κ.κ. Ζωή Λουκά, Ελένη Λυκούδη και Αικατερίνη Καραγιάννη. 

Στην ιδιαίτερη αυτή τελετή  παρευρέθησαν και η Διευθύντρια του Τομέα Βασικών Ιατρικών Επιστημών Καθηγήτρια κα Έφη Μπάσδρα, ο Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας Καθηγητής Ν. Τεντολούρης καθώς και μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής. 

Η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής εύχεται σε όλους του φοιτητές/τριες  η γιορτή της λευκής ποδιάς να σηματοδοτήσει την αρχή μιας δημιουργικής πορείας στην επιστήμη και την κοινωνία. 

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτική Υγείας
Medly Newsroom

Η Δημόσια Υγεία καλείται να εξισορροπήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Το θέμα της δημόσιας υγείας ως οριζόντιας πολιτικής κυριάρχησε σε όλο το συνέδριο και συζητήθηκε σε ξεχωριστή στρογγυλή τράπεζα με τους Γιάννη Τούντα, Αναστασία Μπαρμπούνη, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Μάρθα Καϊτανίδη.

Επικαιρότητα Υγείας
Medly Newsroom

Σημαντική παρουσία της Αιματολογικής Μονάδας της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Αιματολογικό Συνέδριο.

Aπό την Πέμπτη 13 Ιουνίου έως την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη το ετήσιο Ευρωπαϊκό Αιματολογικό Συνέδριο, η μεγαλύτερη επιστημονική συνάντηση στην Ευρώπη που

Skip to content