follow us on google news

Η Novartis στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, καθώς είναι ο πιο συχνός γυναικείος καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες.

Με απώτερο όραμα να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, η Novartis Hellas στηρίζει ενεργά τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, υλοποιώντας εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καθώς και προγράμματα ενδυνάμωσης με ενώσεις ασθενών και επιστημονικές εταιρίες, που απευθύνονται σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν, είτε έχουν αντιμετωπίσει τη νόσο στο παρελθόν.

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, η εταιρεία συμμετείχε στο 15ο Greece Race for the Cure, στηρίζοντας το σημαντικό έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». 36 εργαζόμενοι έλαβαν μέρος στον συμβολικό αγώνα δρόμου και περιπάτου και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, συμπαράστασης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία της πιο κοινής μορφής καρκίνου παγκοσμίως, του καρκίνου του μαστού.

Σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Άλμα Ζωής», η Novartis Hellas έχει προχωρήσει στη δημιουργία 10 online ενημερωτικών οδηγών και videos για τον καρκίνο του μαστού. Στόχος της εταιρείας είναι να σταθεί δίπλα σε ασθενείς και φροντιστές και να τους βοηθήσει να διαχειριστούν ακόμα καλύτερα τη νόσο για μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής. Οι δυο πρώτοι οδηγοί είναι ήδη αναρτημένοι στον εταιρικό ιστότοπο αλλά και στο YouTube (εδώ και εδώ).

Η εταιρεία έχει εγκαινιάσει από το 2015 το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», με στόχο να ενδυναμώσει ολιστικά τις γυναίκες που νοσούν μέσω δωρεάν παρακολούθησης σεμιναρίων, με βασικούς θεματικούς άξονες την τέχνη, την έκφραση και την αυτο-φροντίδα. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα το 2022 συμπλήρωσε περισσότερες από 430 εγγραφές και έτρεξε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) και με την υποστήριξη των Συλλόγων «Άλμα Ζωής». 

Η Novartis εργάζεται με συνέπεια για να μετασχηματίσει την ιατρική πρακτική στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, προχωρά σε πρωτοποριακές ερευνητικές προσεγγίσεις, ταυτοποιώντας νέα μονοπάτια ή μεταλλάξεις που ενδέχεται να επιδρούν στην εξέλιξη της νόσου, για να  αναπτύξει θεραπείες που συμβάλλουν στην παράταση και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών. Στο ιατρικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ιατρικής Ογκολογικής Εταιρίας (European Society of Medical Oncology), το οποίο λαμβάνει χώρα τέλη Οκτωβρίου στην Μαδρίτη, η Novartis θα παρουσιάσει δεδομένα από περισσότερες από 25 περιλήψεις, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε βελτιωμένα αποτελέσματα για ορισμένους από τους πιο συχνούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis εξελίσσει την ιατρική πρακτική με στόχο τη βελτίωση και την επέκταση της ζωής των ανθρώπων. Ως μια κορυφαία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, χρησιμοποιούμε καινοτόμα επιστημονικά δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία θεραπειών που κάνουν τη διαφορά σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη. Στην προσπάθεια για ανακάλυψη νέων φαρμάκων, κατατασσόμαστε σταθερά μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη στον κόσμο. Τα προϊόντα μας αγγίζουν περισσότερους από 750 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ενώ ανακαλύπτουμε καινοτόμους τρόπους για τη διεύρυνση της πρόσβασης στις πιο πρόσφατες θεραπείες μας. Περίπου 108.000 άνθρωποι, πάνω από 140 εθνικοτήτων, εργάζονται στη Novartis ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και η εταιρεία απασχολεί 330 περίπου άτομα σε όλη την Ελλάδα.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content