follow us on google news

Η Γένεσις Αθηνών προσφέρει δωρεάν κατάψυξη ωαρίων στις υπαλλήλους τους

Η υπογονιμότητα των ζευγαριών αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα σήμερα που επηρεάζει σχεδόν 1 στα 6 ζευγάρια.

Εξαιρώντας τις παθολογίες που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά το αναπαραγωγικό δυναμικό και για τα δυο φύλα, τα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι το αναπαραγωγικό δυναμικό της γυναίκας πλήττεται  σε μεγαλύτερο βαθμό και συντομότερα σε σχέση με εκείνο του άνδρα, από παράγοντες που αφορούν στην φυσιολογική εξέλιξη, όπως αυτός της ηλικίας.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η γονιμότητα των ζευγαριών, και ιδιαιτέρως της γυναίκας, είναι αυξημένη στις ηλικίες κάτω των 30 ετών, και καταγράφει μια σημαντικά φθίνουσα πορεία στις ηλικίες μετά την ηλικία των 35.

Για αυτούς τους λόγους το Δ.Σ.

  • της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ,
  • της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και
  • της ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ,

αποφάσισε να προσφέρει στο εξής δωρεάν την κατάψυξη των ωαρίων τους σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στις εταιρείες, επιτρέποντας τους να καθυστερήσουν την τεκνοποίηση μέχρι να αισθανθούν έτοιμες ή μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες της ζωής τους, σε ένα εύλογο, βέβαια, διάστημα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Πάντος, ανακοίνωσε το “πρωτότυπο” δώρο στη χριστουγεννιάτικη γιορτή λέγοντας “Προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλες τις εργαζόμενες μας να καταψύξουν δωρεάν τα ωάριά τους, προκειμένου να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους αλλά και να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες ώστε να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο στις υπαλλήλους τους στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ευχόμαστε και ελπίζουμε στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας τέτοιες πρακτικές να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση προκειμένου, αφενός να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ολοένα και περισσότερο φθίνοντος αριθμού γεννήσεων, αλλά και να βοηθήσουν στη διατήρηση και ουσιαστικότερη εμπέδωση του δικαιώματος των γυναικών στις ενημερωμένες επιλογές που έχουν”.

Γίγαντες της παγκόσμιας τεχνολογίας, όπως η Apple, η Google, η Facebook έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτή την πρακτική ώστε οι υπάλληλοι να αισθάνονται την ελευθερία της επιλογής τους και να έχουν περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες, παρόμοιες με αυτές των ανδρών, θεωρώντας πως, ως ένα βαθμό,  κάτι τέτοιο κινείται προς την κατεύθυνση της επαγγελματικής εξίσωσης των δυο φύλων.

Tην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης .

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε “Από τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας είχα την τύχη να καταλάβω καλά , πόσο η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνητής γονιμοποίησης και πως ο κ. Πάντος και η ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ πρωταγωνιστεί σε αυτό. Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι μια σπουδαία ιατρική πράξη και σε εποχές με τόσο έντονο δημογραφικό πρόβλημα είναι και εθνικά αναγκαία. Αυτή η πρωτοβουλία μου αρέσει πολύ, ως Υπουργού Εργασίας. Είναι ένα ωραίο δώρο για τις εργαζόμενες.”

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι “πρόκειται για ένα δώρο που αφορά στις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να μην θέλουν ή να μην μπορούν αυτή τη στιγμή να τεκνοποιήσουν, και επειδή το νεαρό της ηλικίας τους, τους δίνει τη δυνατότητα να ξαναβρούν αυτή την ευκαιρία με ασφάλεια αργότερα, νομίζω ότι  ήταν η καλύτερη προσφορά από πλευράς της επιχείρησης.” 

Ο κ. Πάντος ανακοίνωσε ότι το ίδιο θα ισχύει και για τους άνδρες εργαζομένους, οι οποίοι θα μπορούν να καταψύξουν δωρεάν το σπέρμα τους, εάν το θελήσουν.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content