follow us on google news

“Μετράει” πραγματικά το σεξ ως άσκηση;

Η έρευνα αποδεικνύει ήδη ότι οι γυναίκες οι οποίες γυμνάζονται κανονικά, παρουσιάζουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, έχουν οργασμό γρηγορότερα και ερεθίζονται ευκολότερα από τις γυναίκες οι οποίες έχουν μία καθιστική ζωή.

Έχοντας μία καλύτερη καρδιαγγειακή κατάσταση καθιστά το περιπετειώδες σεξ πιο πιθανό. Είναι εμφανές ότι η άσκηση μετράει όταν πραγματοποιείται η σεξουαλική πράξη σε καλό επίπεδο, αλλά ισχύει το αντίθετο, δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι το σεξ μετράει ως άσκηση;

Το σεξ ως καρδιαγγειακή άσκηση

Το σεξ έχει πολλά όμοια αποτελέσματα στο σώμα με εκείνα που παρατηρούνται μετά από μία έντονη άσκηση. Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η καρδιά σας κάνει έναν αγώνα ταχύτητας όπως λέμε, ο μεταβολικός ρυθμός σας αυξάνει, καίτε θερμίδες και τεντώνετε και δυναμώνετε τους μυς σας.

Το σεξ έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει ανακούφιση από το στρες, ακριβώς όπως γίνεται σε μία καλή καρδιαγγειακή άσκηση.

Μία “μέση” σεξουαλική πράξη διαρκεί περίπου 30 λεπτά και καίει 50 έως 100 θερμίδες. Δεν φαίνεται να είναι μεγάλος ο αριθμός, αλλά το σεξ είναι μία φυσική δραστηριότητα, όπου κερδίζετε ότι ακριβώς βάλατε, που σημαίνει ότι αν είστε πιο περιπετειώδης και “άτακτος” χαρακτήρας θα κάψετε περισσότερο. Ο αριθμός αυτός βασίζεται σε πολλούς παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, τη διάρκεια και την θέση, για να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των θερμίδων.

Το σεξ ως Άσκηση Ενδυνάμωσης

Όσον αφορά το πόσο μετράει το σεξ ως άσκηση ενδυνάμωσης, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείτε πολλούς μύες, αλλά ποιούς και σε ποιο βαθμό προσδιορίζεται από το δικό σας προσωπικό στυλ. Εάν προτιμάτε να είστε στο επάνω μέρος, τα πόδια και τα χέρια δέχονται περισσότερη ενέργεια, από ότι εάν είστε ένας παθητικός σύντροφος.

Η κίνηση ώθησης της σεξουαλικής πράξης είναι πραγματικά υπέροχη για να δημιουργήσετε ένα σφικτό στομάχι και γλουτούς, που θα βελτιώσουν την στάση σας.

Η σεξουαλική πράξη στις γυναίκες έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της εμπλοκής της πυελικής χώρας και των κοιλιακών. Μία άσκηση ονομαζόμενη Κέγκελς (Kegels), είναι σημαντική για την ενδυνάμωση της πυελικής χώρας, καθιστώντας το σεξ πιο ευχάριστο για σας και για τον σύντροφο σας, γι’ αυτό κυρίες μου εκμεταλλευτείτε το γεγονός δεόντως.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται σαν μία μεγάλη αποδοχή της σεξουαλικής πράξης ως άσκησης, αλλά προτού ακυρώσετε την εγγραφή σας στο γυμναστήριο, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Ο σωστός ορισμός της άσκησης ενδυνάμωσης είναι η εξάσκηση όλων των κύριων ομάδων μυών, διαμέσου της πλήρους κίνησης τους, ως προς την αντίσταση. Ενώ μπορεί να αισθάνεστε ένα κάψιμο σε ορισμένες περιοχές, η σεξουαλική πράξη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πλήρης άσκηση ενδυνάμωσης.

Ως προς την ταύτιση της με μία καρδιαγγειακή άσκηση, εάν πράγματι συμμετέχετε, μπορείτε να επιταχύνετε τους κτύπους της καρδιάς σας, έτσι ώστε να κάψετε ένα σοβαρό αριθμό θερμίδων, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι συγκεντρώνεστε στον σύντροφο σας περισσότερο, παρά στο γεγονός ότι η καρδιά σας παραμένει στην αεροβική κατάσταση.

Το Συμπέρασμα

Το γεγονός είναι ένα: Η σεξουαλική πράξη είναι μία σπουδαία μέθοδος να έχετε μία καλή κυκλοφορία αίματος και να κάψετε θερμίδες και κάθε τόσο, για χάρη της σχέσης σας, μπορείτε να παραλείπετε το γυμναστήριο, για μία ιδιωτική συνεύρεση με τον σύντροφο σας. Για χάρη της υγείας όμως και πώς είναι η εικόνα σας κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, κάνετε συνήθεια να εμπλέκεστε και στα δύο σε τακτική βάση. Είστε σε πολύ καλύτερη θέση ιδρώνοντας με τον σύντροφο σας στο γυμναστήριο πρώτα και στην συνέχεια να απολαμβάνετε τα σεξουαλικά πλεονεκτήματα της άσκησης σας.

Πηγη: health-fitness.gr

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content