follow us on google news

MSD Animal Health: Στηρίζει το έργο της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας

Για την περίθαλψη πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών ζώων συντροφιάς

Η MSD Animal Health Ελλάδας, η επιχειρησιακή μονάδα κτηνιατρικών φαρμάκων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας MSD, υποστήριξε μέσω δωρεάς το έργο του μη κερδοσκοπικού σωματείου Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ) για την περίθαλψη των ζώων συντροφιάς που διασώθηκαν από τα φετινά πύρινα μέτωπα στην Αττική και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. 

Ως διαχρονικός υποστηρικτής της ΕΔΚΕ και υπέρμαχος του δικαιώματος κάθε ζώου στην καλή υγεία και ευημερία, η MSD Animal Health στάθηκε και φέτος στο πλευρό των πληγέντων ζώων και των ανθρώπων που εργάζονταν ακούραστα για να τους προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. 

Οι εκτεταμένες πυρκαγιές του Ιουλίου και του Αυγούστου στην Αττική, όπως και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στη Θεσσαλία, πέρα από τον τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές, άφησαν πίσω τους εκατοντάδες σκύλους και γάτες σε επείγουσα ανάγκη μεταφοράς σε ασφαλές περιβάλλον και παροχής κτηνιατρικής φροντίδας. Όπως και σε αντίστοιχες κρίσεις στο παρελθόν, η ΕΔΚΕ συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στη συλλογική προσπάθεια της Πολιτείας, των τοπικών Αρχών, των φιλοζωικών σωματείων και των εθελοντών πολιτών για τη διάσωση και περίθαλψη των ζώων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs’ Voice ανέλαβε την πρωτοβουλία σύστασης σταθμών προσωρινής φροντίδας πληγέντων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ και στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, όπου οι κτηνίατροι-μέλη της ΕΔΚΕ καθημερινά προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα ζώα που προσκομίζονταν από τις πληγείσες περιοχές. Σκύλοι και γάτες (που είτε είχαν αποχωριστεί από τους ιδιοκτήτες τους κατά την εκκένωση των οικισμών, είτε ήταν αδέσποτα) καταγράφονταν, ελέγχονταν για ηλεκτρονική σήμανση, υποβάλλονταν σε κτηνιατρικό έλεγχο και δέχονταν τις α΄ βοήθειες, ενώ όσα αντιμετώπιζαν  πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταφέρονταν σε κτηνιατρικές κλινικές για περαιτέρω νοσηλεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι συνολικά την περίοδο εκείνη, οι κτηνίατροι της ΕΔΚΕ περιέθαλψαν 709 πυρόπληκτα και 158 πλημμυροπαθή ζώα!

Τις δύσκολες εκείνες ημέρες φώτιζαν ωστόσο, οι συγκινητικές στιγμές της επανένωσης ζώων με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και των αδέσποτων που, μέσω του δικτύου της Dogs’ Voice, υιοθετήθηκαν από υπεύθυνους κηδεμόνες! 

Ο Νίκος Λινάρδος, Γενικός Διευθυντής της MSD Animal Health Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε:

«Στην MSD AnimalHealth είμαστε πάντοτε με πράξεις δίπλα στα ζώα που υποφέρουν και στους κτηνιάτρους που τα περιθάλπουν. Στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα μας, επιπτώσεις υπήρξαν εκτός από τους ανθρώπους και στα ζώα. Σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, τον Πρόεδρό της κύριο Μπάτσα και την εθελοντική ομάδα κτηνιάτρων της, προσπαθήσαμε να συνεισφέρουμε το ελάχιστο για την ανακούφιση των πληγέντων ζώων. Ελπίζουμε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα, αλλά σε κάθε περίπτωση που απαιτείται, εμείς ως MSD Animal Health, θα στηρίζουμε πάντοτε τη δράση της ΕΔΚΕ».

Γιάννης Μπάτσας, Πρόεδρος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδaς ανέφερε σχετικά:

«Η ΕΔΚΕ συνεχίζει να έχει ενεργό παρουσία στην προσπάθεια περίθαλψης των ζώων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές στη χώρα μας, οι οποίες δυστυχώς εκδηλώνονται πλέον σε ετήσια βάση. Φέτος, κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με δύο διαδοχικά κύματα πυρκαγιών στην Αττική, τα οποία ακολούθησαν οι εκτεταμένες πλημμύρες στη Θεσσαλία. Καθ‘ όλο εκείνο το διάστημα, οι εθελοντές συνάδελφοι εργάζονταν ακούραστα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες φροντίδας των ζώων. Χάρη στη δική τους αφοσίωση, αλλά και την πολύτιμη υποστήριξη της MSD Animal Health, συνολικά 867 πυρόπληκτα και πλημμυροπαθή ζώα αποπαρασιτώθηκαν, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και έλαβαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα! Ευχαριστούμε θερμά την MSD Animal Health για τη σταθερή αρωγή στο έργο μας».

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό σωματείο που αποτελείται από εθελοντές κτηνιάτρους, τελειόφοιτους Κτηνιατρικής και βοηθητικό προσωπικό. Αποστολή της είναι να παρέχει αφιλοκερδή κτηνιατρική φροντίδα σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.  Κατόπιν πρόσκλησης από φιλοζωικά σωματεία ή δημοτικές αρχές πραγματοποιεί ομαδικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας υπηρεσίες στείρωσης, εμβολιασμού κατά της λύσσας, αποπαρασίτωσης, ηλεκτρονικής σήμανσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, σε περιοχές όπου δεν υφίσταται σχετικό δημοτικό πρόγραμμα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ετήσιες αποστολές σε ακριτικά νησιά σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Σύμπλευσις». Ενδεικτικά, εντός του 2023, οι κτηνίατροί της ΕΔΚΕ παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε συνολικά 1816 ζώα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της ΕΔΚΕ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά με την MSD Animal Health

Για περισσότερα από 130 χρόνια, η MSD, μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, αναπτύσσει φάρμακα και εμβόλια για πολλές από τις πιο σοβαρές ασθένειες στον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. Η MSD Animal Health, ένα τμήμα της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ, είναι η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα κτηνιατρικών προϊόντων της MSD. Έχοντας δεσμευτεί να στηρίζεται στην Επιστήμη για να προσφέρει καλύτερη υγεία στα ζώα, η MSD Animal Health προσφέρει στους κτηνιάτρους, τους ζωοτέχνες, τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς και τις κρατικές κτηνιατρικές Αρχές, ένα από τα πιο διευρυμένα χαρτοφυλάκια κτηνιατρικών φαρμάκων, εμβολίων και λύσεων υγείας, καθώς και μια ποικιλία προϊόντων ψηφιακής ταυτοποίησης και ιχνηλάτησης ζώων. Προσηλωμένη στη διατήρηση της υγείας, της ευημερίας και των αποδόσεων των ζώων, αλλά και των ανθρώπων που τα φροντίζουν, η H MSD Animal Health επενδύει σημαντικά στη δυναμική και ολοκληρωμένη διαχείριση των πόρων Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και στη δημιουργία μίας σύγχρονης παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 150 αγορές. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd-animal-health.com

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτική Υγείας
Medly Newsroom

Η μεταρρύθμιση της χρηματοδότησης της φαρμακευτικής φροντίδας ως προϋπόθεση για την εξασφάλιση της πρόσβασης στην καινοτομία

Σήμερα, περίπου 7 στους 10 ογκολογικούς ασθενείς είναι πιθανόν να επιτύχουν και να ξεπεράσουν το στόχο της πενταετούς επιβίωσης, -μία αύξηση της τάξης του ~40%

Pharma News
Medly Newsroom

Νέα μεγάλη συνεργασία στο τομέα του φαρμάκου μεταξύ MSD & Daiichi Sankyo

Η Daiichi Sankyo και η MSD ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη και  εμπορική διάθεση τριών υπό διερεύνηση φαρμάκων Η Daiichi Sankyo (TSE: 4568) και η MSD (γνωστή ως Μerck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον

Skip to content