follow us on google news

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έλαβε, πρώτος στην Ελλάδα, την πιστοποίηση SGS DISINFECTION MONITORED, CLEANING CHECKED MARK

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2020 – Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, έλαβε, πρώτος στην Ελλάδα, την πιστοποίηση SGS DISINFECTION MONITORED, CLEANING CHECKED MARK, από την εταιρεία SGS Greece. Η πιστοποίηση αφορά στην τεκμηρίωση των διεργασιών καθαρισμού απολύμανσης και πρόληψης της διασποράς από τον ιό SARS-Cov-2, για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, καθώς και για τα COVID – 19 Testing Points στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αντίστοιχα.

Μπροστά στις προκλήσεις της νέας καθημερινότητας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εγγυάται την ασφάλεια του προσωπικού, αλλά και των ασθενών και των επισκεπτών στους χώρους των νοσοκομείων του, μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων πρωτοκόλλων καθαρισμού και απολύμανσης, βάσει των διεθνών standards. Έτσι, μετά και από τις διαδικασίες ελέγχου από την εταιρεία SGS Greece, επιβεβαιώθηκαν τα ακόλουθα:

·       Η εφαρμογή υψηλών πρωτοκόλλων καθαρισμού και απολύμανσης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς και ελέγχονται εσωτερικά από ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σύστημα ποιότητας.

  • Η συνεχή και αποτελεσματική εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού καθαριότητας.
  • Η επιλογή και συνεχή αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των καθαριστικών προϊόντων.
  • Η εφαρμογή αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων οργάνωσης για την πρόληψη της διασποράς από τον ιό Covid-19, σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς και τις διεθνείς οδηγίες του WHO, του CDC και του ECDC.

Η υπηρεσία SGS DISINFECTION MONITORED, CLEANING CHECKED MARK  ελέγχει την πληρότητα όλων των διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης και επαληθεύει τη σωστή εφαρμογή τους, μέσω λήψης περιβαλλοντικών δειγμάτων από τις επιφάνειες που έχουν καθαριστεί. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, απονέμεται το ειδικό σήμα που επικυρώνει το πρόγραμμα, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας τόσο των εργαζομένων όσο και του κοινού.

Εστιάζοντας στη διατήρηση υψηλών προτύπων υγιεινής και ασφάλειας, ο έλεγχος, περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

  1. Τον ορισμό των καλών πρακτικών και ενσωμάτωση τοπικών και διεθνών κανονισμών και συστάσεων στα Πρωτόκολλα Καθαρισμού και στα Προληπτικά μέτρα πρόληψης περιορισμού της διασποράς του COVID – 19 (οδηγίες – σημάνσεις, εφαρμογή ΜΑΠ, εκπαιδεύσεις, τήρηση κοινωνικών αποστάσεων).
  2. Τον ενδελεχή έλεγχο προσωπικού και χώρων για την αποτελεσματική εφαρμογή των ανωτέρω.
  3. Την επιτυχή λήψη περιβαλλοντικών δειγμάτων  από τις επιφάνειες που έχουν καθαριστεί και  επαλήθευση του αποτελεσματικού καθαρισμού, σε υψηλό επίπεδο, άνω του 96%. Ο επανέλεγχος διασφαλίζει τη συνεχή βελτίωση για τη διατήρηση των υψηλών στόχων του Ομίλου και των δεσμεύσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Για τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών είναι δεδομένο ότι η ασφάλεια των ασθενών, των επισκεπτών και του προσωπικού μας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Η πιστοποίηση που λάβαμε από την εταιρεία SGS Greece, η οποία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εμπειρογνωμόνων στον κόσμο για την υγεία και την ασφάλεια, αναδεικνύει την έμπρακτη δέσμευσή μας για την συνεχή εφαρμογή ειδικών μέτρων προφύλαξης βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα, η παροχή υπηρεσιών υγείας, σε όλους, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο».

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλο της SGS Greece, «Στην SGS, η βασική μας επιδίωξη είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθανθούν ασφαλείς. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία 150 χρόνων, αναπτύξαμε μια σειρά υπηρεσιών που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους οργανισμούς να ανταπεξέλθουν στις πρωτοφανείς νέες συνθήκες, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών απέδωσε σε ένα πακέτο υπηρεσιών άρτιων υγειονομικών προδιαγραφών, κατάλληλο να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κορυφαίου ιατρικού ομίλου της χώρας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στη ΝΑ Ευρώπη, ιδρύθηκε το 1984 από το Δρ. Γ. Αποστολόπουλο. Σήμερα, διαθέτει 8 υπερσύγχρονα νοσοκομεία με χωρητικότητα 1.200 νοσηλευτικών κλινών και συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800 άρτια καταρτισμένους κι εξειδικευμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με διεθνείς σταδιοδρομίες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ενώ παράλληλα, διαθέτει 4 ιδιόκτητα διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία, με την επωνυμία MEDSANA. Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει πιστός στη διαρκή του δέσμευση να βρίσκεται «πάντα ένα βήμα μπροστά», προσφέροντας κορυφαίες και καινοτόμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις, εφαρμόζοντας τις βέλτιστες δυνατές πρακτικές, προς όφελος των ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ SGS GREECE

Η SGS είναι η μεγαλύτερη εταιρία επιθεωρήσεων, επιβλέψεων, επαληθεύσεων, εργαστηριακών αναλύσεων και πιστοποιήσεων παγκοσμίως, με παρουσία σε περισσότερες από 150 χώρες με 2.600 γραφεία και εργαστήρια και δυναμικό που ξεπερνά τους 94.000 εργαζομένους. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1933 και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε εκατοντάδες Ελληνικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας όλο το φάσμα των παραγωγικών κλάδων, όπως πετρελαίου, αερίου και χημικών, μεταλλευμάτων, τροφίμων, αυτοκινήτου, αγροτικής παραγωγής, καταναλωτικών αγαθών, ναυτιλίας, υγείας και τουρισμού.


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Σάββας Καραγιάννης, Communications Manager, Γενική Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τηλ.:210 6287236, E-mail: s.karagiannis@iatriko.gr

Πηγη: iatriko.gr

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content