follow us on google news

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο πλευρό των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2022 - O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στην πολυετή ιστορία του έχει δώσει κατ’ επανάληψη το παρών με ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε εμπόλεμες ζώνες και δοκιμαζόμενους πληθυσμούς.

Σήμερα, που δυστυχώς ο πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή μας κλιμακώνεται με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, συμπεριλαμβανομένου σημαντικού αριθμό Ελλήνων ομογενών, ο Όμιλός μας αποφάσισε για ακόμα μία φορά να δώσει το παρόν.

Ήδη από την Πέμπτη (24.02) έχει θέσει τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι) και Παιδιατρική Κλινική Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με σχετική επιστολή, στη διάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών, για την δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία παιδιών ομογενών μας, που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας.

Παρακολουθώντας την κλιμάκωση του πολέμου και του προσφυγικού κύματος, και με δεδομένο ότι η Ρουμανία είναι βασική χώρα υποδοχής Ελλήνων ομογενών προσφύγων, αποφάσισε επιπλέον, να θέσει στη διάθεσή του Υπουργείου -μέσω επιστολής στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι- τα τρία ιατρικά κέντρα του Ομίλου που λειτουργούν στην Ρουμανία κάτω από την ομπρέλα της θυγατρικής Medsana SRL:

  1. Medsana Cotroceni Clinic, Dr. Nanu Muscel st. nr.12, sector 5, Bucharest
  2. Medsana Primaverii Clinic, Primaverii nr.9 Bd., sector 1, Bucharest
  3. Medsana Ploiesti Clinic, Gheorge Grigore Cantacuzino st., nr 193, Ploiesti

Τα κέντρα αυτά θα παράσχουν δωρεάν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και αν προκύψει ανάγκη νοσηλείας, αυτή θα πραγματοποιηθεί, επίσης δωρεάν, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Η προσφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε εμπόλεμες καταστάσεις αποτελεί μέρος της ιστορίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 πραγματοποίησε μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή,  στην τότε Γιουγκοσλαβία με κεντρικό σύνθημα «Όλα τα παιδιά, παιδιά μας» προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά – θύματα πολέμου και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. H συγκεκριμένη δράση βραβεύτηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Η έννοια της προσφοράς και το να δίνεις το παρόν στις δύσκολες στιγμές αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του DNA του Ομίλου και της οικογένειάς μας. Έτσι και τώρα, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στην δοκιμαζόμενη Ελληνική Ομογένεια της Ουκρανίας στις κρίσιμες αυτές στιγμές, ενώ, πέραν των ως άνω, δεσμεύομαι προσωπικά, να ηγηθώ ιατρικής και ανθρωπιστικής αποστολής στην περιοχή, μόλις μας επιτραπεί.»


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Σάββας Καραγιάννης, Communications Manager,  Γενική Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τηλ.: 210 6287236, E-mail: s.karagiannis@iatriko.gr

Πηγή: iatriko.gr

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Πρωταθλητές οι έφηβοι μας στην παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή, όπως δείχνει νέα έρευνα

Κακά μαντάτα φέρνει η νέα έρευνα του ΠΟΥ, σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ για την υγεία των εφήβων, με την Ελλάδα να είναι 2η στην παχυσαρκία των 15χρονων εφήβων, 40η στις 44 χώρες στην έλλειψη άσκησης και στην 4η χαμηλότερη θέση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Σχετικά Άρθρα

Επικαιρότητα Υγείας
Medly Newsroom

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Ιατρική «υιοθεσία» και των 3.000 κατοίκων της Σαμοθράκης

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 – Το πρόγραμμα ιατρικών «υιοθεσιών» στους ακρίτες της Ελλάδας επεκτείνει ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, στο βορειότερο νησί του Αιγαίου, που από αρχαιοτάτων χρόνων «φυλάττει Θερμοπύλες», τη Σαμοθράκη.

Top 15
Medly Newsroom

«Πιτ Στοπ» στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για τους Πιλότους της «Nazionale Piloti», οδηγούς της «Φόρμουλα 1»

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας στο Μονακό Αθήνα, 23 Μαΐου 2019 – Ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο σετ προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων θα προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στους

Skip to content