follow us on google news

Οδοντιατρική φροντίδα μέσω τηλεϊατρικής στους κατοίκους των Οινουσσών

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο όπου την υποδέχτηκε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Γουζουάσης και ο υποδιοικητής, Στέλιος Γερωνυμάκης.

. Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο ΓΝ Τζάνειο

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο όπου την υποδέχτηκε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Γουζουάσης και ο υποδιοικητής, Στέλιος Γερωνυμάκης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός παρακολούθησε από κοντά την δεύτερη φάση οδοντιατρικής εξέτασης μέσω τηλεϊατρικής στους κατοίκους των Οινουσσών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο του νησιού κ. Γεώργιο Δανιήλ και κατοίκους. Η κα Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα για την αναβάθμιση της ΠΦΥ, τονίζοντας ότι “τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε σημειώσει δραστική μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Υγεία, ώστε όλοι οι πολίτες να δουν αισθητή βελτίωση της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας”.

Εν συνεχεία, οδοντίατρος από το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο εξέτασε μέσω τηλεϊατρικής κατοίκους των Οινουσσών. Επί της ουσίας έγινε μια πρώτη αναγνώριση / διάγνωση παθήσεων των δοντιών και των ούλων, βλαβών του στοματικού βλεννογόνου και κατ’ επέκταση ενημέρωση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγειας.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, στο πλαίσιο προσπάθειας μείωσης της υγειονομικής ανισότητας, οργάνωσε την συγκεκριμένη δράση οδοντιατρικής τηλεϊατρικής προς τους κατοίκους των Οινουσσών, ένα ακριτικό νησί της χώρας μας όπου οι κάτοικοι έχουν δυσκολία πρόσβασης στην οδοντιατρική περίθαλψη.

Μάλιστα, ήδη κατά την πρώτη φάση (01/04), διαπιστώθηκε ότι το 90% των περιστατικών που εξετάσθηκαν χρήζει οδοντιατρικής παρέμβασης. Απώτερος στόχος, μετά και από την ολοκλήρωση του οδοντιατρικού ελέγχου των κατοίκων, είναι η δια ζώσης οδοντιατρική παρέμβαση με επίσκεψη κλιμακίου του οδοντιατρικού τμήματος του Τζανείου νοσοκομείου.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έντονη γεωγραφική ανομοιομορφία με ένα έντονο νησιωτικό σύμπλεγμα για αυτό και η ανάπτυξη συστημάτων τηλεματικής τεχνολογίας θα αμβλύνει σημαντικά τις ανισότητες μεταξύ των περιφερειών της χώρας.

Η τηλεϊατρική αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γιατρών και των φορέων υγείας. Στην κατεύθυνση αυτή, στην Ελλάδα, υλοποιείται το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ), ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 30 εκατ. ευρώ. Το Υπουργείο Υγείας επεκτείνει το έργο της τηλεϊατρικής, έτσι ώστε να καλύψει κάθε σπιθαμή της χώρας, τα νησιά μας, τις ορεινές και αγροτικές περιοχές.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε:

Σήμερα επισκέφθηκα το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο και παρακολούθησα από κοντά τη δεύτερη φάση οδοντιατρικής εξέτασης μέσω τηλεϊατρικής στους κατοίκους των Οινουσσών. Είδαμε από κοντά πώς η τηλεϊατρική μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων, ιδίως σε περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Η επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής από το Υπουργείο Υγείας αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για την ολιστική αναβάθμιση της ΠΦΥ, την βελτίωση της πρόσβασης σε υγειονομικές υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την υγεία όλων των πολιτών μας και για αυτό εργαζόμαστε καθημερινά.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Πρωταθλητές οι έφηβοι μας στην παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή, όπως δείχνει νέα έρευνα

Κακά μαντάτα φέρνει η νέα έρευνα του ΠΟΥ, σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ για την υγεία των εφήβων, με την Ελλάδα να είναι 2η στην παχυσαρκία των 15χρονων εφήβων, 40η στις 44 χώρες στην έλλειψη άσκησης και στην 4η χαμηλότερη θέση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content