follow us on google news

Όμιλος Ευρωκλινικής: Δωρεάν μαστογραφία σε 300 γυναίκες

Ο όμιλος Ευρωκλινικής παρείχε δωρεάν Μαστογραφίες και Εξετάσεις Μαστού σε περισσότερες από 300 Γυναίκες στη Λήμνο

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, πραγματοποίησε μία σημαντική πρωτοβουλία στο νησί της Λήμνου στις περιοχές της Μύρινας και της Ατσικής, προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις μαστού σε περισσότερες από 300 γυναίκες. Η δράση αυτή διήρκεσε από 18/10 έως 21/10 με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), η οποία διέθεσε τη Μονάδα Κινητού Μαστογράφου.

Στο πλαίσιο της δράσης η δωδεκαμελής αποστολή της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ, αποτελούμενη από τους ιατρούς Πέτρο Μαλακάση, Ειδικό Ακτινοδιαγνώστη Μαστού και Διευθυντή Κέντρου Μαστού Ευρωκλινικής, Μιχάλη Μαυρουδή, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής, Αποστόλη Μητρούσια, Χειρουργό Μαστού Ευρωκλινικής και Ευάγγελο Φιλόπουλο, Διευθυντή Χειρουργό Μαστού και Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και ακτινοτεχνικούς του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ, υπό τον συντονισμό της Λαμπρινής Κορδάτου, Προϊσταμένης Πολυιατρείου Ευρωκλινικής, προσέφερε δωρεάν εξετάσεις μαστού σε μεγάλο αριθμό γυναικών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:

  • 88 μαστογραφίες,
  • 235 υπερηχογραφήματα μαστού και αντίστοιχες κλινικές εξετάσεις μαστού. 

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της ανάδειξης της σημασίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/10 ενημερωτική εκδήλωση στο κεντρικό κινηματογράφο του νησιού «ΜΑΡΟΥΛΑ» την οποία παρακολούθησε πλήθος γυναικών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ιατροί της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ ενημέρωσαν και συνομίλησαν με το κοινό σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Η εν λόγω δράση στο νησί της Λήμνου, αποτελεί μέρος του προγράμματος ¨Αγκαλιά Φροντίδας¨ που υλοποιεί ο Όμιλος Ευρωκλινικής για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα δωρεάν εξετάσεις μαστού σε 800 γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένα νησιά. Με το πρόγραμμα αυτό αναδεικνύεται η αφοσίωσή του Ομίλου στην προώθηση της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στην υγειονομική περίθαλψη και την ανάγκη για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών. 

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 15 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 10 χειρουργικές αίθουσες, συνεργασία με 450μόνιμους γιατρούς και1000 εξωτερικούς συνεργάτες, 619 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 και το ISO 9001:2015. 

www.euroclinic.gr

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Ιδιωτικά Νοσκομομεία
Medly Newsroom

Όμιλος Ευρωκλινικής: Νέα Υπηρεσία Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Η Ευρωκλινική Αθηνών εντάσσει τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα στο ευρύ φάσμα των υπηρεσιών της. Πρόκειται για έναν ετήσιο έλεγχο που στοχεύει

Ιδιωτικά Νοσκομομεία
Medly Newsroom

Όμιλος Ευρωκλινικής: 20 νοσηλευτές πιστοποιήθηκαν με τον τίτλο του Κλινικού Εκπαιδευτή

Μια σημαντική διάκριση σημειώθηκε για το νοσηλευτικό προσωπικό της , καθώς 20 νοσηλευτές του Ομίλου ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα πιστοποίησης και έλαβαν τον τίτλο του κλινικού εκπαιδευτή από τον

Skip to content