follow us on google news

Π. Ξενουδάκης: Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης ο κλάδος υγείας

Αυξάνονται οι καταναλωτές που προσανατολίζονται στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και δομές υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Ξενουδάκη, Life & Health UW Manager στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη ο κλάδος ασφαλίσεων υγείας μέσα στα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να αναπτύσσεται δυναμικά.

Συνέντευξη του Π. Ξενουδάκη, Life & Health UW Manager της Allianz Ευρωπαϊκής Πίστης(Περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing, Νοέμβριος 2023)

Αυξάνονται τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές που προσανατολίζονται στις ασφαλίσεις υγείας;

H ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συμπλήρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, προσφέροντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών και παροχών. Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν την ιδιωτική ασφάλιση υγείας για να εξασφαλίσουν άμεση πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και να μειώσουν το χρόνο αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις ή διαγνωστικές εξετάσεις. Οι ενεργοί ασφαλισμένοι μέσω των ατομικών ασφαλιστηρίων παρουσιάζουν μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής 4% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΑΕΕ την τελευταία πενταετία.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την πορεία του κλάδου την επόμενη διετία;

Ο Κλάδος Υγείας τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει μία σταθερή πορεία ανάπτυξης, η οποία προέρχεται τόσο από τις ατομικές, όσο και τις ομαδικές ασφαλίσεις, δίνοντας σε όλο και περισσότερους καταναλωτές πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και εξειδικευμένες θεραπείες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και διαγνωστικά κέντρα. Το 2022 έκλεισε με αύξηση των ατομικών συμβολαίων 7%, με τον αριθμό των ομαδικών ασφαλιστηρίων να έχει αντίστοιχα σημαντική αύξηση. H εκτίμησή μας, η οποία βασίζεται τόσο στη συμπεριφορά των καταναλωτών, όσο και στα αποτελέσματα της εταιρίας, είναι πως ο Κλάδος Υγείας θα συνεχίσει τη δυναμική του ανάπτυξη.

Αυξάνονται τα ασφάλιστρα και γιατί;

Κατά κανόνα τα ετήσια ασφάλιστρα των προγραμμάτων υγείας αυξάνονται και αυτό είναι ένα σημείο το οποίο προβληματίζει τους ασφαλισμένους.

Η ετήσια αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων όμως καθορίζεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων όπως:

  • Η ηλικία των ασφαλισμένων κατά την έναρξη της ασφαλιστικής περιόδου
  • Το κόστος των ιατρικών δαπανών, όπως προκύπτει από τις αμοιβές σε γιατρούς και νοσοκομεία, την τεχνολογική πρόοδο και την ανάγκη για νέες θεραπείες και φάρμακα
  • Η βιωσιμότητα του εκάστοτε χαρτοφυλακίου υγείας, το οποίο πρέπει να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε η ασφαλιστική εταιρία να ανταποκρίνεται στις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων διατηρώντας επαρκή αποθεματικά

Πώς η τεχνολογία και οι νέες εφαρμογές επηρεάζουν τις ασφαλιστικές υπηρεσίες;Εφαρμόζετε σαν εταιρεία καινοτομίες στον εν λόγω τομέα;

Η τεχνολογία και οι νέες εφαρμογές είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος των ασφαλιστικών εταιριών τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο αυτές αλληλοεπιδρούν με τους πελάτες τους. Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη εφαρμόζει ένα ολιστικό πλαίσιο Ασφάλειας Πληροφοριών για την προστασία των δεδομένων των πελατών και των ετέρων μας.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη σημαντικά έργα στην ενοποιημένη εταιρία, προκειμένου να υιοθετηθούν βέλτιστες πρακτικές, ούτως ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει μία εξαιρετική εμπειρία εξυπηρέτησης από την πώληση έως την αποζημίωση.

Άξια αναφοράς είναι η πρωτοποριακή εφαρμογή “SelfCare” για κινητά και web που επιτρέπει στους ασφαλισμένους μας σήμερα, να λαμβάνουν live, υγειονομικές συμβουλές για οποιοδήποτε θέμα. Ακόμα, μέσω της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα οι ασφαλισμένοι να λαμβάνουν εάν επιθυμούν μία δεύτερη γνώμη από ιατρούς για ήδη υπάρχουσες διαγνώσεις. Το “SelfCare” θα επεκταθεί σε λίγο καιρό και στην ενοποιημένη εταιρία.

Είναι προσιτή η ασφάλιση υγείας για τον μέσο Έλληνα;

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική ασφάλιση, θέτοντάς την ως προτεραιότητα στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα προσφέρουν μια πληθώρα ασφαλιστικών προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Το κόστος διαφοροποιείται και εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία του ασφαλισμένου, το ασφαλισμένο κεφάλαιο και τη συμμετοχή στα έξοδα. Έτσι ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει το κόστος στις δικές του δυνατότητες. Τα οφέλη δε από τη στιγμή που επέλθει ο κίνδυνος μπορεί να είναι πολλαπλάσια του ετήσιου κόστους του ασφαλιστικού προγράμματος.

Έχουν στην επαρχία και τα νησιά πρόσβαση σε ιδιωτικές μονάδες υγείας οι ασφαλισμένοι;

Η πρόσβαση σε ιδιωτικές μονάδας υγείας για τους ασφαλισμένους εξαρτάται από τη γεωγραφική περιοχή. Υπάρχουν περιπτώσεις περιοχών που νοσηλευτήρια ή και διαγνωστικά κέντρα είναι περιορισμένα, με το μεγαλύτερο έλλειμα να εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη νησιωτική χώρα αλλά και στην Ήπειρο. Η Allianz Eυρωπαϊκή Πίστη έχει καταφέρει να συνεργάζεται με τις περισσότερες μεγάλες μονάδες υγείας στην ελληνική αγορά και να διευρύνει διαρκώς το δίκτυό της αντίστοιχα με το πελατολόγιό της.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Sustainability
Medly Newsroom

Με μήνυμα «Ετοιμαζόμαστε για τη Νίκη» η Allianz γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα

Η Allianz , υπερήφανος Παγκόσμιος Ασφαλιστικός Συνεργάτης του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Κινήματος από το 2021 έως το 2028, με κεντρικό μήνυμα «Ετοιμαζόμαστε για τη νίκη» διοργάνωσε και φέτος μια μεγάλη γιορτή για τους εργαζομένους της, αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Ημέρα 2024.

Skip to content