follow us on google news

Συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Γιόυσεφ Ντόρκχομ συναντήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΙΣΑ Φώτη Πατσουράκου και του Συμβούλου Α’ της Πρεσβείας της Παλαιστίνης Ομάρ Φανούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ντόρκχομ απηύθυνε προς τον κ. Πατούλη αίτημα, για τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στη συγκέντρωση και αποστολή υγειονομικού υλικού στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς, όπως τόνισε, μετά τον αποκλεισμό της περιοχής λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων, υπάρχει παντελής έλλειψη ακόμα και σε βασικά φάρμακα και αναλώσιμα ιατρικά είδη. 

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο οργάνωσης ομάδας εθελοντών γιατρών και νοσοκόμων που θα μπορούσαν να μεταβούν στην περιοχή για να παράσχουν βοήθεια, ενώ ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συλλόγου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μετακομιδής τραυματισμένων Παλαιστινίων για θεραπεία σε ελληνικά νοσοκομεία. 

Την ισχυρή βούληση του ΙΣΑ να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξέφρασε ο κ. Πατούλης τονίζοντας ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αιτούμενα υλικά, αρχής γενομένης από τα αποθέματα του Κοινωνικού Φαρμακείου του Συλλόγου, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα.

Σχετικά με το ζήτημα της αποστολής εθελοντών στην περιοχή, ο κ. Πατούλης προέκρινε το θέμα της ασφαλούς μετάβασης και παραμονής τους, προτείνοντας να οριστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια σε νοσοκομεία που θα στηθούν για την περίθαλψη τραυματιών εκτός των πεδίων σύγκρουσης.

Επίσης, ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι ο ΙΣΑ θα προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Υγείας και με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς τραυματιών από τη Γάζα σε ελληνικά νοσοκομεία. 

«Με τον Παλαιστινιακό λαό μας ενώνει μια παραδοσιακή, βαθιά και ειλικρινής φιλία» δήλωσε ο κ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντησή του με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης. «Στην εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ανάφλεξη των πολεμικών συγκρούσεων στην πολύπαθη περιοχή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την ανακούφιση των φίλων Παλαιστινίων» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «ευχή όλων μας είναι να σταματήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτός ο ανθρωποκτόνος παραλογισμός, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους, κυρίως παιδιά και γυναίκες. Διαβεβαίωσα τον κ. Ντόρκχομ ότι ως γιατροί, ως Έλληνες και πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι, είμαστε στη διάθεση του για να βοηθήσουμε όσο και με όποιον τρόπο μπορούμε»

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content