follow us on google news

Υπογραφή συμβάσεων για έργα αναβάθμισης σε 8 νοσοκομεία

Οι εταιρείες RESINVEST ΑΕ και SOLIS A.E. ολοκλήρωσαν σήμερα την υπογραφή συμβάσεων για έργα Αναβάθμισης, Ανακαίνισης και Εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών σε (8) οκτώ μεγάλα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας κατόπιν σχετικών διαγωνισμών που διενεργήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας. Οι συμβάσεις αφορούν συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και τα Κέντρα Υγείας Ακράτας, Μεγαλόπολης και Ναυπάκτου. Τα εν λόγω έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Η κοινοπραξία RESINVEST – SOLIS αναλαμβάνει τη μελέτη και ολοκλήρωση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση αναβάθμισης, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των κλινικών, των εργαστηρίων και των υποδομών των εν λόγω νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Συγκεκριμένα οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπόνηση αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, την εκπόνηση εργασιών πολιτικού μηχανικού και ηλεκτρολόγου μηχανικού, την αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού με νέα τεχνολογίας LED, την αναβάθμιση υδραυλικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών υποδομών (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.), καθώς και ανακαίνιση των εσωτερικών διαρρυθμίσεων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της προσβασιμότητάς τους.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν για λογαριασμό της RESINVEST ο Πρόεδρος και CEO κ. Κωνσταντίνος Βασιλάκος, για λογαριασμό της SOLIS A.E. ο Πρόεδρος και CEO κ. Χρήστος Καρκαντός και Αντιπρόεδρος και CEO και Λιάπης Στέφανος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, οι αρμόδιοι Διοικητές της 4ης, 5ης και 6ης Υ.ΠΕ.. Οι τελετές υπογραφής των συμβάσεων πραγματοποιήθηκαν υπό την παρουσία κρατικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη, εκπροσώπων των νοσοκομείων και άλλων επιφανών πολιτικών και υγειονομικών προσωπικοτήτων.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής κυμαίνεται κατά περίπτωση από 12 έως 21 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της εκάστοτε σύμβασης του κάθε Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας και στη συνέχεια ακολουθεί περίοδος συντήρησης 15 μηνών.

«Η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των οκτώ μονάδων υγείας αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία μας. Στην RESINVEST, είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο να παρέχουμε υπηρεσίες που προάγουν το κοινωνικό καλό και ενισχύουν την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο, από τους μηχανικούς μας και τους συμβούλους έως τα διοικητικά και υποστηρικτικά στελέχη, καθώς και στους συνεργάτες μας στην SOLIS AE. Ανυπομονούμε να παραδώσουμε τα ολοκληρωμένα έργα και να δούμε τη θετική επίδραση τους στην κοινότητα και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας» δήλωσε ο Πρόεδρος της RESINVEST Κωνσταντίνος Βασιλάκος.

«Με την υπογραφή των συμβάσεων η εταιρία μας συνεχίζει την πορεία της στην κατασκευή έργων υγείας. Με την εξειδικευμένη εμπειρία μας, την συνδρομή του έμπειρου προσωπικού μας αλλά και την βοήθεια των συνεργατών μας της RESINVEST, ελπίζουμε να συνεισφέρουμε στην αναβάθμιση των δομών υγείας και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες»

RESINVESTSA

H RESINVEST είναι ελληνική ενεργειακή-κατασκευαστική εταιρεία με εξειδίκευση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, αδειοδότησης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης σε ενεργειακά , οικοδομικά και ηλεκτρομηχανολογικά έργα δημόσια και ιδιωτικά είτε εργοληπτικά είτε ως επενδυτής η ίδια. Η RESINVEST διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία από όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής των έργων και την ικανότητα να επιτυγχάνει υψηλής ποιότητας αποτελέσματα ακόμη και στα πιο σύνθετα και απαιτητικά έργα.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Πρωταθλητές οι έφηβοι μας στην παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή, όπως δείχνει νέα έρευνα

Κακά μαντάτα φέρνει η νέα έρευνα του ΠΟΥ, σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ για την υγεία των εφήβων, με την Ελλάδα να είναι 2η στην παχυσαρκία των 15χρονων εφήβων, 40η στις 44 χώρες στην έλλειψη άσκησης και στην 4η χαμηλότερη θέση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτική Υγείας
Medly Newsroom

Συμμετοχή Υφ. Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος πραγματοποίησε διαδικτυακές παρεμβάσεις σε ημερίδες που διοργανώθηκαν στις 22 Μαΐου στην Πάτρα με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για τις εξαρτήσεις και τις εξαρτητικές συμπεριφορές, για θέματα νεανικής παραβατικότητας καθώς και την ενδυνάμωση του ρόλου τους.

Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Τι έπραξε το υπ. Υγείας για να αντιμετωπίσει την έλλειψη αναισθησιολόγων στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Άμεσα απαντά  το υπουργείο Υγείας στην αναστολή των χειρουργείων από 27η Μαΐου και 1η Ιουνίου στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Skip to content