follow us on google news

Εκδήλωση με θέμα «Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στην Ιατρική» από το ΜΗΤΕΡΑ 

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιατρική, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΜΗΤΕΡΑ με θέμα «Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στην Ιατρική», την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου,  ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το παρόν και το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας.  

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε την κομβική σημασία που θα έχει ο νέος υπερ-υπολογιστής «Δαίδαλος» στην ιατρική και ερευνητική κοινότητα, τόσο για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών, όσο και για την κατανόηση της δημιουργίας και της εξέλιξης των επιδημιών. 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες ειδικών σε θέματα που αφορούν την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιατρικήσε νομικά και ηθικά ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή της, ενώ παρουσιάστηκαν τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτουν, το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου του μαστού, καθώς και το Εμβρυολογικό Εργαστήριο της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, το οποίο αποτελεί το πλέον προηγμένο εργαστήριο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν,

  • ο κ. Βασίλειος Σιούλας, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Γυναικολογικής Ογκολογικής Κλινικής και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ,
  • ο κ. Νικόλαος Σπυρίδης, Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ,
  • ο κ. Πέτρος Παπαχρήστου, Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων HHG,
  • ο κ. Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, International Business Advisor, Flywheel.io,
  • ο κ. Αθανάσιος Παπαγεωργάκης, Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας Ομίλου ΥΓΕΙΑ,
  • η κα. Αλεξάνδρα Αθανασίου, Ακτινοδιαγνώστης,  Διευθύντρια Τμήματος Απεικόνισης Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, EUSOBI Executive Board και
  • ο κ. ΙωάννηςΣφοντούρης, Εμβρυολόγος, Διευθυντής Εμβρυολογικού Εργαστηρίου ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις.

Τα θεραπευτήρια και οι Μονάδες του Ομίλου HHG ενσωματώνουν προγράμματα τεχνητήςνοημοσύνης στις διάφορες πτυχές των υπηρεσιών τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης, την επιτάχυνση της διαγνωστικής διαδικασίας, την εξατομίκευση της θεραπείας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν απρόσκοπτα.

follow us on google news

Διαβάστε Επίσης

Top Stories
Άποψη
Αλεξία Σβώλου

Η ελληνική dream team για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σχετικά σπάνιος, καθώς καταγράφονται περίπου 7 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, άρα στην Ελλάδα έχουμε περίπου 770 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η χειρουργική τους αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω των ιδιομορφιών του παγκρέατος που βρίσκεται πολύ κοντά σε ζωτικά αγγεία του οργανισμού. Ωστόσο ακόμα και περιστατικά που βαφτίζονται «ανεγχείρητα», μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κορυφαία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Μητέρα» και της οποίας ηγείται ο Χειρουργός Γρηγόρης Τσιώτος.

Σχετικά Άρθρα

Ιδιωτικά Νοσκομομεία
Medly Newsroom

ΜΗΤΕΡΑ: Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα νέων ιατρών στην ελάχιστα επεμβατική γυναικολογική χειρουργική

Το ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, Hellenic Healthcare Group, διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στην

Ιδιωτικά Νοσκομομεία
Medly Newsroom

ΜΗΤΕΡΑ: Δημιουργία ολοκληρωμένης υπερσύγχρονης Νευροφυσιολογικής Μονάδας 

Το ΜΗΤΕΡΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, ανέπτυξε στο πλαίσιο της λειτουργίας της Νευρολογικής Κλινικής μια πλήρη και υπερσύγχρονη Μονάδα Νευροφυσιολογίας. Η Μονάδα

Skip to content